Manisa Organik Tarım

Manisa Organik Tarım

Manisa Organik Tarım

Manisa Organik Tarım kısmına geçmeden önce kısaca organik tarım nedir bundan bahsedelim. Çevre sorunları ve çevre kirliliğinin günden güne arttığı günümüzde, organik tarım insanlık için yeni bir umut kaynağı ve geleceği için büyük bir yatırımdır. Biyolojik tarım, ekolojik tarım , bio tarım, organik tarım gibi farklı kelimeler ile ifade edilen “Manisa Organik Tarım“, zirai üretimde artan kimyasal gübre, pestisit, zirai ilaç kullanımının ekoloji ve sağlığımız üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması için farklı yöntem olarak doğmuştur. Resmi dili İngilizce olan ülkelerde, üretimlerinde ekolojik prensipler uygulanan tarımsal yöntemler/metotlar için “Organik Tarım” terimi, diğer birçok ülke de ise “ekolojik tarım” teriminin kendi dilindeki karşılıklarını kullanmaktadırlar. Bu yazımızda ise sizlere Manisa organik tarım firmaları, organik tarım nedir, ekolojik tarım nedir, organik tarım farkları nelerdir, organik tarım faydaları nelerdir, organik tarım nasıl yapılır, organik tarım çiftliği nasıl kurulur, organik tarım belgesi nedir nasıl alınır, organik ürün belgesi nedir nasıl alınır gibi sorulara cevap vereceğiz.

Dünyada “Organik Tarım” kelimesi kullanımlarına kısaca bakacak olursak, Almanya’da, “Ökologischer Landbau”; İsveç’te, “Ekologisk produktion” vb. Bunun dışında “Ekolojik” kelimesi büyük organik üretim/sertifika/denetim kurumlarının isimlerinde de yer almaktadır. Mesela Norveç’te Organik Tarım Enstitüsü – “Norsk senter for Økologisk landbruk-NORSØK” ya da Almanya’da Federal Tarım Bakanlığı Organik Ofisi – “Referat Oekologischer Landbau” – gibi. Örnekleri artırabiliriz. Bunların yanı sıra İsviçre, Avusturya, İtalya ve Fransa gibi ülkeler ise “Biyolojik Tarım” terimini tercih etmektedir. 2092/91 nolu AB (Avrupa Birliği) Yönetmeliği oluşturulurken, yönetmelikle ilgili komisyon tüm bu eğilimleri göz önünde bulundurarak her üç kullanımın da (organik, ekolojik, biyolojik) korunacağını, AB (Avrupa Birliği) resmi dillerinde “Bio” ya da “Eko” kelimelerinin de kullanılabileceğini belirtmiştir. Ülkemizde ise 10.06.2005 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik“e göre organik tarım ürünü için sadece “organik” kelimesinin kullanılması gerekmektedir.

organik tarım

Peki Farmobile Nedir?

Üretim ve üretimin yapılacağı saha; Kullanıcı için ayrılan ve tercihe göre sistem tarafından belirlenen küçük parsel veya parseller üzerinde, kullanıcı tarafından belirlenecek kullanım paketinde yer alan ürünler içerisinden seçeceği ürün veya ürünlerin yetiştirilip hasat edilmesi bu kapsamda değerlendirilecektir.

Tam 32 çeşit bitkinin, tohumdan hasada tüm gelişmelerini adım adım izleyecek, çiçekten sebzeye dönüşen ürünü, dilerseniz taze, dilerseniz reçel-turşu olarak konserve edilmiş veya dilerseniz derin dondurucu için ayıklanmış doğranmış ve dondurulmuş bir biçimde size teslim edilip sofranıza gelmesini sağlayabileceksiniz.

Bir yorum bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Open chat
Yardıma İhtiyacınız Mı Var?
Powered by